Андрій Мацола привітав Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія з річницею його інтронізації

13:02 03.02.2020 Андрій Мацола
563

Андрій Мацола привітав Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія з річницею його інтронізації. Про це Голова меценатської ради Митрополичого фонду Православної Церкви України написав на своїй сторінці у facebook.

"Рік тому в стінах святої Софії Київської була здійснена інтронізація першого Предстоятеля Православна Церква України. Це була третя історична подія зими 2018-2019. Об’єднавчий Собор, отримання Томоса, інтронізація Предстоятеля — хід української історії був змінений назавжди.

Господь поклав на Блаженнійшого Митрополита Епіфанія велику відповідальність, а віряни всієї України — велику надію. Думаю, сьогодні всі бачать, що ці сподівання не були даремними.

Я завжди вірив, що серед нас є люди, народжені для великих місій. Його Блаженство саме такий. Непохитний у речах принципових, він водночас уміє знаходити порозуміння у складних ситуаціях. Йому вдається об’єднувати людей, які мають різні бачення і різні потреби. Він вміє йти на зустріч, бути відкритим і готовим до змін, проте не відходити при цьому від основи — догм і вчення Церкви.

Під його керівництвом Церква зміцніла, єдність всередині перестала бути крихкою конструкцією і стала міцним фундаментом для подальшої розбудови. Церква зберегла свою незалежність, примножила авторитет, її голос зазвучав у світі, а її двері відкрилися для кожного. Церква почала чути потреби сучасних людей та ставати опорою для них в щоденному житті.

Мені пощастило товаришувати з ним вже багато років. Тож є чимало приводів ще раз сказати дякую за мудрі поради й добрі настанови.

З глибокою повагою сьогодні вітаю Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополит Епіфаній з річницею його інтронізації. Нехай Бог примножує його сили в розбудові української Церкви та служінні українському народу", - написав Андрій Мацола.

Повернутися до проекту
Освітні проекти