Андрій Мацола допомагає мешканцям Чернігівщини відновлювати зруйновані домівки

19:05 28.05.2022 Андрій Мацола
314

"З початком повномасштабного вторгнення росії на нашу землю Чернігів одним із перших прийняв бій, а його мешканці вступили в героїчну боротьбу проти загарбників. Саме завдяки відчайдушному спротиву Чернігівщини ворог не зміг пройти на Київ, і ми їм дуже вдячні за це. Зараз тут багато людей, які пережили окупацію, і багато тих, хто лише повернувся додому. На жаль, здебільшого в зруйновані або пошкоджені будинки. Але водночас тут багато сильних й ініціативних людей, які готові власними руками відновлювати рідну Чернігівщину, — вони вже сформували потужний волонтерський рух.
Вміння об’єднуватись у важкі часи в нас, в українців, в крові. Тому, отримавши запит від волонтерів Олег Бібіков , Игорь Кукобко ( БФ "Іскра Добра" ) про допомогу для наших сусідів, ми разом з Митрополит Епіфаній в Митрополичому фонді Православна Церква України одразу включились в роботу й забезпечили їх першими необхідними будівельними матеріалами для ремонту шестиста будинків в районі Бобровиці, який зазнав наймасштабніших руйнувань від обстрілів окупантів.
Рашисти вміють руйнувати, ми, українці, вміємо об’єднуватись й допомагати одне одному, тому ми й непереможні!", - зазначає Андрій Мацола на своій сторінці у facebook.

Повернутися до проекту
Розвиток громадянського суспільства