Андрій Мацола передав 20 мільйонів гривень на забезпечення житлом мешканців Київщини, які втратили свої домівки під час війни

12:05 13.05.2022 Андрій Мацола
377

Відомий український бізнесмен та меценат Андрій Мацола передав 20 мільйонів гривень на забезпечення житлом мешканців Київської області, які постраждали від російської окупації. Про це стало відомо з допису Андрія Мацоли у facebook.

"В рамках діяльності Митрополичого Фонду Православна Церква України разом з Митрополит Епіфаній ми вирішили першочергово сфокусуватися на питанні швидкого забезпечення житлом мешканців Київщини. Для початку реалізації цього проекту я зробив перший внесок в розмірі 20 мільйонів гривень. Вже до середини літа п’ятдесят родин отримають невеликі комфортні й затишні модульні будинки, які будуть зведені на їхній землі. Всередині буде все необхідне для швидкого заселення. Перше житло ми передамо вже напочатку червня.

Гостомель, Озера, Мощун, Ірпінь, Буча — всі вони поруч з Вишгородом, місцем, де мешкає моя сім‘я. Жителі цих міст і сіл — мої сусіди. І тисячі з них сьогодні, після рашистської окупації, залишилися без власного житла, буквально без даху над головою. Бачачи їхнє горе, ніхто не може залишитися байдужим, а сусіди тим більше не можуть залишитися осторонь.

Я беззаперечно вірю в те, що будуть різні програми з відновлення житла, проте їхній старт — питання часу. А мешканці Київщини, особливо ті, які не виїхали і пережили окупацію тут, на своїй рідній землі, зараз тим більше не будуть її покидати. Сьогодні вони живуть або просто неба, або шукають прихисток у родичів чи знайомих. Тож потреба у зведенні будинків є життєвонеобхідною та нагальною.

І хоч це невеликий крок в масштабі тої людської біди, яку принесли орки на нашу землю, але спільною працею ми точно відновимо і Київщину, і всю Україну.

Рашисти вміють лише знищувати і руйнувати, ми ж, українці, вміємо об‘єднуватися і будувати. І це ще одне підтвердження того, що ми не «адін народ», а різні цивілізації", - зазначає Андрій Мацола.

Повернутися до проекту
Розвиток громадянського суспільства