«Тридцять років – лише мить в понад тисячолітній історії нашої державності»,- Андрій Мацола

11:08 25.08.2021 Андрій Мацола
768

Відомий український бізнесмен, громадський діяч та меценат Андрій Мацола привітав Україну та співгромадян з 30-річчям Незалежності України. Про це Андрій Миколайович написав на своїй сторінці у facebook.

“Тридцять років – лише мить в понад тисячолітній історії нашої державності. Але в цю мить вмістилося те, на що інші народи витрачали століття. Зросла й зміцніла нова генерація вільних людей, які найбільше цінують свободу, демократію і права людини. Створено, хай поки і недосконалі, як в розвинених демократичних країнах, але власні інститути. Сформувалася сучасна українська політична нація з сильною унікальною ідентичністю і почуттям гордості за свою країну.

А ще за ці 30 років в Україні сформувався потужний пласт великого, середнього і малого підприємництва – соціально відповідального, національно орієнтованого, націленого на побудову економічної основи незалежності й зміцнення суверенітету країни. Підприємництва, яке розуміє: замало лише платити податки, створювати робочі місця й опановувати європейський і світовий ринки. Якщо маєш людську совість і національну свідомість, то без жодного примусу за покликом душі й серця станеш меценатом, волонтером з яскраво вираженою громадянською позицією.

Це те, про що колись говорив Джон Кеннеді. Його принцип носить універсальний характер. Не питай, що Україна має зробити для тебе, запитай у себе, що можеш зробити для України. Бо кожен, хто поклав бодай одну цеглину в будівлю нашого спільного дому, цінуватиме й берегтиме весь архітектурний ансамбль як справу власних рук. Незалежна Україна – наше спільне творіння, з усіма його перевагами і недоліками. Це скарб і цінність для кожного з нас

Тож давайте працювати й надалі, думаючи не лише про те, якими ми підійшли до цьогорічного святкування, але – якою буде Україна 30 років по тому.

Зі святом, Україно!” - зазначив Андрій Мацола.

Повернутися до проекту
Відродження духовної спадщини