Андрій Мацола зустрівся з членами Українського Інституту Америки та Українського конгресового комітету в Америці

11:10 21.10.2019 Андрій Мацола
892

Відомий український меценат та громадський діяч Андрій Мацола відвідав Сполучені Штати Америки, де зустрівся з членами Українського Інституту Америки та Українського конгресового комітету в Америці. Про це відомий бізнесмен написав на своїй сторінці у facebook.

"Візит до Сполучених Штатів триває. Вчора зустрічалися з членами Українського Інституту Америки та Українського конгресового комітету в Америці.

Конгресовий комітет - дуже впливова організація, яка є голосом понад 1,5 мільйона американців українського походження в США. До складу УККА сьогодні входять понад 20 активних соціальних, ділових, гуманітарних, ветеранських, освітніх, релігійних та інших організацій.

Після офіційної частини я поспілкувався з представниками української громади ближче. Приємно вражений тим, як люди в діаспорі вболівають за Україну. Як вони плекають українські цінності. З яким відкритим серцем слідкують за подіями в Україні, щиро вболівають за Православну Церкву України й готові всебічно підтримувати її.

З Богданом Курчаком обговорили можливості відкриття представництва «Митрополичого фонду Православної Церкви України» в США та Канаді для налагодження співпраці з іншими благодійними організаціями. До речі, пан Богдан - талановитий бізнесмен. В Нью-Йорку він очолює Федеральну кредитову кооперативу, яка володіє приблизно 40% активів усіх кредитових спілок США, та управляє капіталом в понад 1,3 млрд. долларів. Приємно, що він з тих бізнесменів, які головним своїм пріоритетом вважають меценатство.

Загалом, діяльність кредитних спілок Америки, ясна річ, не обмежується фінансами. Це також впливові лобісти українських інтересів у США. Поспілкувався також з учасницями Союзу українок Америки. Традиційно жінки - найбільш соціально активні. У них багато ідей щодо підтримки ПЦУ загалом та Фонду зокрема. Сподіваюся, що вже найближчим часом втілимо в життя частину з них. Наша делегація буде в США ще тиждень, попереду зустрічі з представниками американського істеблішменту й громадських організацій".

Повернутися до проекту
Відродження духовної спадщини