«Надаю свій завод у Львові для людей, які прагнуть стати самостійними пивоварами», - Андрій Мацола оголосив старт проекту INSIDER CRAFT HUB

02:03 28.03.2018 Андрій Мацола
3342

28 березня 2018 року оголошено старт проекту, якому немає аналогів в Україні. Головні завдання INSIDER CRAFT HUB – підвищення та урізноманітнення пивної культури та самореалізація нових талантів-пивоварів.

«Люблю, коли великі мрії, які здаються нездійсненними, раптом стають реальністю. Тому прийняв рішення надати свій завод у Львові талановитим людям, які готові випробувати сили й талант на реальному виробництві та отримати шанс стати самостійними пивоварами. Тим, чия пристрасть і мрія – варити пиво. Для них це можливість повністю змінити своє життя, заснувати власний стартап самостійно або в партнерстві, але не ризикуючи грошима. Зробити це на базі реального маленького заводу, з якого я сам колись починав», - зазначив Андрій Мацола на своїй сторінці й Facebook.

Ініціатор INSIDER CRAFT HUB розкрив деякі ключові деталі проекту та пояснив особисту мотивацію в ньому:

Навіщо я це роблю? Перша й найголовніша причина – підвищити пивну культуру в Україні до світового рівня, стимулювати її розвиток. Що для цього потрібно? Перш за все, різноманітність пивних сортів, смаків і стилів. Сьогодні крафтове пиво – продукт від конкретної людини, яку знають в обличчя, і яка відповідає за якість напою своєю репутацією, – це світовий тренд. Іноді ловлю себе на думці, що відкривши у Львові 15 років тому маленьку приватну броварню, я в якійсь мірі був одним з перших крафтовиків в Україні. Правда, життя розпорядилося так, що в подальшому, як бізнесмен, я пішов іншим шляхом – виробництво добротного, натурального, але класичного пива.

Чи є сьогодні в Україні крафтове пиво? Є підприємці, які намагаються розвивати цей напрямок, стикаючись кожен зі своїми проблемами. Є, я впевнений, багато бажаючих спробувати себе. Є імпортне крафтове пиво, привезене з США та ЄС, яке можна купити в елітних супермаркетах. Але ціна на нього пересічному українцеві недоступна – в середньому 70-90 гривень за маленьку пляшку. Останнім часом я багато подорожував. Відвідав десятки крафтових пивоварень по всьому світу. Відкрив для себе цілий список нових, оригінальних і дуже смачних сортів. І ось у мене виникла думка: а чи можна зробити ексклюзивне крафтове пиво більш доступним? Погодьтеся, багато українців хочуть і заслуговують на більше, ніж 2,5 літра звичайного світлого за 25 гривень. Як зробити, щоб будь-який житель нашої країни міг іноді побалувати себе справжнім крафтом за прийнятні гроші? Я прийшов до нестандартного й несподіваного рішення: піти на експеримент і надати свій завод іншим пивоварам – зарубіжним колегам по цеху. Щоб, наприклад, крутий крафтовий пивовар з Норвегії або Японії міг приїхати в Україну і зварити для нас своє унікальне пиво. Сам, за своїм рецептом і за доступною ціною.

Обидві ці ідеї – дати шанс молодим талановитим пивоварам, а пересічному українцеві – можливість спробувати рідкісні смаки пива за доступною ціною – я вирішив об'єднати в один проект. Так що дуже скоро в нас з'явиться нова форма пивоварної співпраці – хаб-майданчик для тих, хто по-справжньому цінує пиво, вміє його варити й ним насолоджуватися. Зустрічайте – Insider Craft Hub. Минулого тижня ми зустріли перших гостей-пивоварів, і вже цієї весни можна буде насолоджуватись першими сортами нового крафту, звареного в Україні. Про те ж, як самому спробувати себе в ролі пивовара, я розповім в одному з наступних постів на цій сторінці. Слідкуйте за оновленнями й вірте в мрію. Те, що здається неможливим, насправді цілком можливе.

Повернутися до проекту
Розвиток громадянського суспільства