18 квітня у КПБА лекцію прочитав протоієрей Георгій Коваленко​

16:04 22.04.2019 Освітні проекти
1025

18 квітня у Київській православній богословській академії(КПБА) в рамках проекту «Публічний лекторій» лекцію «Страсний тиждень: день за днем» прочитав протоієрей Георгій Коваленко.


Доповідач у лекції зазначив, що існує думка - що той, хто день за днем пройде за Христом Страсний тиждень, зможе відчути Паску. Але це не завжди так. Потрібно розуміти час, в якому живемо. Служба має відповідати ритму життя людей. Вранішня молитва ввечері, а вечірня - вранці, не зрозуміла для людей. Більшість парафіян знають, як святкувати Хелоувін, але не знають, як святкувати Страсний тиждень. Сучасне суспільство бажає діалогу з церквою, священники мають давати відповіді на питання прихожан.

Лектор також розповів про значення й розуміння сходження Благодатного вогню для християн. Зокрема, він наголосив, що до вогню, який привозять до початку нічного богослужіння, можна доторкнутись і так встановити зв’язок із місцем Христового Воскресіння.

Цікаві факти, викладені лектором, спричинили між учасниками жваву дискусію.

Наприкінці лекції зі словом до всіх присутніх виступив проректор із виховної роботи: «Ця лекція дуже пізнавальна, тому що базується на особистому досвіді доповідача. Студенти лише стають на шлях священного служіння, і тому їм потрібно розвиватися й дослухатися до порад. Такі лекції дуже потрібні й корисні для всіх».

Фото прес-служба КПБА.

Повернутися до проекту
Освітні проекти