27 лютого в КПБА Олександр Саган прочитав лекцію "Пенсійне забезпечення кліриків в умовах реформи пенсійної системи в Україні"

12:02 28.02.2020 Освітні проекти
1296

27 лютого 2020р. в Київській православній богословській академії в рамках проекту "Публічний лекторій" лекцію на тему: "Пенсійне забезпечення кліриків в умовах реформи пенсійної системи в Україні" прочитав Олександр Саган - український релігієзнавець, доктор філософських наук, професор, Член Української Асоціації релігієзнавців, Центрального правління Українського Біблійного Товариства, НСЖУ.

У ході своєї доповіді лектор розповів про 3 рівні реформованої пенсійної системи України, розширено розповів про солідарну, накопичувальну та добровільну накопичувальну системи. Також розповів слухачам про види установ, що можуть здійснювати дільність з недержавного пенсійного забезпечення, про типи недержавних пенсійних фондів, якими можуть бути виплати учасникам недержавних пенсійних фондів.

Та найголовніше, відповів на запитання "Як створити гідне пенсійне забезпечення для священика?", а саме - альтернативою є лише недержавне пенсійне накопичення. Оптимально – страхування життя.

Також звернув увагу гостей на вигоди від участі у недержавному пенсійному накопиченні: пенсіонерам державної пенсії не вистачає на основні потреби. Клірики – не виняток. Тому недержавне пенсійне забезпечення – можливість накопичити власну пенсію, яка виплачується додатково до державної. Її наявність та розмір жодним чином не впливає на розмір державної пенсії, вкладник самостійно визначає розмір внесків, а родина успадковує кошти.

Проект відкритої освітньої програми «Публічний лекторій» є спільною ініціативою КПБА та створеного Андрієм Мацолою Громадського дослідницького інституту «Відповідальне суспільство», що має два основні завдання – з одного боку, залучення до прочитання лекцій студентам КПБА провідних науковців або визнаних експертів зі світських навчальних закладів та інституцій; з другого боку – «Публічний лекторій» надає безкоштовну можливість кожній людині прослухати публічну лекцію, а також ознайомитись з діяльністю Київської православної богословської академії.

Повернутися до проекту
Освітні проекти