4 квітня в Київській православній богословській академії з лекцією виступив протоієрей Андрій Дудченко

21:04 06.04.2019 Освітні проекти
1208

4 квітня в Київській православній богословській академії в рамках проекту "Публічний лекторій" лекцію на тему: "Якою може бути молитва українців ХХІ століття?" прочитав протоієрей Андрій Дудченко, викладач КПБА, автор ідеї і упорядник унікального видання – «Молитовника православних вірян».

Доповідач у своїй лекції розповів слухачам про одвічні сенси і сучасні форми християнської молитви як продовження живої традиції Православної Церкви. А також представив книгу «Молитовник православних вірян». Це унікальне видання, що має на меті об’єднати українських православних християн, роз’єднаних на дві церковні юрисдикції, в спільній молитві про єдність Церкви в Україні; оживити молитовне життя вірян, розширивши їхній світогляд через знайомство з багатством східної православної молитовної традиції, зокрема, з практикою молитви грецької Церкви, а також з молитвами наших сучасників.

Проект відкритої освітньої програми «Публічний лекторій» є спільною ініціативою КПБА та створеного Андрієм Мацолою Громадського дослідницького інституту «Відповідальне суспільство», що має два основні завдання – з одного боку, залучення до прочитання лекцій студентам КПБА провідних науковців або визнаних експертів зі світських навчальних закладів та інституцій; з другого боку – «Публічний лекторій» надає безкоштовну можливість кожній людині прослухати публічну лекцію, а також ознайомитись з діяльністю Київської православної богословської академії.

Повернутися до проекту
Освітні проекти