Анатолій Матвієнко прочитав у КПБА публічну лекцію «Майбутнє Європи з позицій моральних цінностей»

00:03 17.03.2018 Освітні проекти
2016

15 березня 2018 року року в актовій залі Київської православної богословської академії (КПБА) відбувся черговий захід в рамках проекту «Публічний лекторій» - спільної ініціативи КПБА та Громадського дослідницького інституту «Відповідальне суспільство».

Цього разу публічну лекцію «Майбутнє Європи з позицій моральних цінностей» прочитав доктор політичних наук, народний депутат України шести скликань, голова Парламентської асамблеї ГУАМ, член Парламентської асамблеї України та Республіки Польща – Анатолій Сергійович Матвієнко.


Доповідача представив перший проректор КПБА о. Олександр (Трофимлюк).

У своєму виступі А.Матвієнко, зокрема, звернув увагу, що в основі повоєнного концепту Об’єднаної Європи лежали передусім не економічні мотиви, а християнські цінності примирення та прощення. Саме від того, чи залишаться ці та інші моральні цінності домінуючими в Європейському Союзі, і залежить майбутнє Європи.

Досвідчений парламентар та науковець зупинився також на причинах сучасного ускладнення відносин нашої країни з Польщею та Угорщиною. Окрему увагу було приділено питанням формування в Україні та Європі ціннісно-орієнтованої еліти, а також таких загальноєвропейських проблем еліт як популізм та «прагнення ренти».

Полемічний стиль публічної лекції викликав багато запитань у присутніх, на які Анатолій Матвієнко відповідав більш як годину.

Раніше публічні лекції у Київській православній богословській академії прочитали історик Олександр Палій, публіцист Сергій Грабовський, фахівець з комунікацій Лідія Смола, доктор фізико-математичних наук і перекладач Максим Стріха, фінансист Олександр Сугоняко, народний депутат України та доктор економічних наук Михайло Довбенко.

Повернутися до проекту
Освітні проекти