Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр Драбинко передав КПБА копію Пересопницького Євангелія

16:03 23.03.2019 Освітні проекти
1746

21 березня в рамках проекту "Публічний лекторій" відбувся захід з презентації книг. Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр Драбинко презентував власну книгу під назвою «Українська Церква: шлях до автокефалії».

На заході були присутні - ректор КПБАпротоієрей Олександр Трофимлюк, проректор з навчальної роботи КПБА Мирончук Олександр, проректор із наукової роботи КПБАпротоієрей Віталій Клос,директор науково-видавничого об'єднання "Дух і Літера", науковий редактор Житій святихпротоієрей Богдан Огульчанський, семінаристи, викладачі КПБА та гості.



До презентації долучився екзарх від Вселенського Патріарха Варфоломія архімандрит Михаїл, який висловив радість від того, що майбутнє покоління священиків має доступ до таких видань.

Також Владика подарував бібліотеці Київської православної богословської академії видання факсимільного типу Пересопницького Євангелія. Зазначимо, що на перших сторінках цієї унікальної книги є автограф Івана Мазепи.

https://www.youtube.com/watch?v=fqtyVkXQfLo

Слідкуйте за анонсами на нашому сайті, щоб дізнатись про наступні публічні лекції.

Проект відкритої освітньої програми «Публічний лекторій» є спільною ініціативою КПБА та створеного Андрієм Мацолою Громадського дослідницького інституту «Відповідальне суспільство», що має два основні завдання – з одного боку, залучення до прочитання лекцій студентам КПБА провідних науковців або визнаних експертів зі світських навчальних закладів та інституцій; з другого боку – «Публічний лекторій» надає безкоштовну можливість кожній людині прослухати публічну лекцію, а також ознайомитись з діяльністю Київської православної богословської академії.
Повернутися до проекту
Освітні проекти