"Допомагайте дітям робити одне з найважливіших рішень у житті, але не тисніть і не вирішуйте за них", - Андрій Мацола

10:07 08.07.2019 Освітні проекти
724

Для випускників шкіл минула пора ЗНО. Дехто вже обрав, а дехто якраз обирає, куди йти вчитися далі. Але йдеться не тільки про навчання, але й про шлях, яким прямувати в житті.

"Хочу звернутися до батьків цих абітурієнтів, і до тих, чиї діти тільки закінчують школу. Дозвольте дітям визначатися самим. Або, принаймні, допоможіть їм зробити власний усвідомлений вибір. Часто буває, що батьки нав’язують свою волю. Бачачи роботу багатьох спеціалістів, спілкуючись з десятками інших бізнесменів, спостерігаючи за власними дітьми, я маю глибоке переконання: кожен повинен іти за покликом власного таланту. Тільки так усе, що ти робиш, приноситиме задоволення. Тільки в тому, що тобі близьке, ти можеш стати успішним.", - зробив допис на своїй сторінці у facebook громадський діяч Андрій Мацола, одним з головних напрямків діяльності якого є - забезпечення якісної середньої та вищої освіти й організація системного самонавчання для молоді.

"Українській освіті можна багато чого закинути. Але першочергова проблема в іншому: багато хто з молоді не знає, навіщо вчиться. Якою буде якість освіти в такому випадку?

Якось мені трапилось одне дослідження, судячи з якого 21% українських студентів хоче змінити свою спеціальність, ще 20 - вагається. Автори дослідження припускали, що кількість тих, хто хоче змінити спеціальність насправді більша, але студенти бояться це зробити через страх втратити бюджетне місце чи тиск батьків.

Допомагайте дітям робити одне з найважливіших рішень у житті, але не тисніть і не вирішуйте за них. Бо це їхнє життя".


Повернутися до проекту
Освітні проекти