«Данте. Світ. Україна» - з лекцією у КПБА виступив Максим Стріха

17:02 09.02.2018 Освітні проекти
2856

8 лютого в рамках «Публічного лекторію» виступив Максим Стріха - доктор фізико-математичних наук, письменник, перекладач, заступник міністра освіти і науки України.

Він лауреат премії імені Максима Рильського, яку отримав у 2015 році за переклад поеми Данте Аліг'єрі «Божественна комедія. Пекло». А в 2013 році терцини «Божественної комедії» вперше прозвучали українською мовою в базиліці Сан Франческо в Равенні, де поховано поета. Там професора кафедри перекладу Київського університету ім. Б. Грінченка Максима Стріху за його переклад удостоїли відзнакою «Дантівський лавр».

В наступні роки у його ж перекладі вийшли друком дві інші частини твору великого флорентійця – «Чистилище» і «Рай».

У ході лекції Максим Стріха розповів про Данте, історію створення шедевру світової літератури, українські переклади «Божественної комедії» і їхнє значення у світовій літературі.

Чудова лекція Максима Стріхи викликала щире зацікавлення і розширила знання присутніх на лекції студентів та викладачів Київської православної богословської академії, а також гостей публічного лекторію.

На завершення, відповівши на запитання, Максим Стріха як автор сучасного перекладу «Божественної комедії» українською мовою подарував книги з автографами студентам, викладачам та для бібліотеки КПБА.

Цикл публічних та безкоштовних викладів з гуманітарних наук «Публічний лекторій» є спільним проектом Громадського дослідницького інституту «Відповідальне суспільство» та Київської православної богословської академії.

Слідкуйте за анонсами на нашому сайті, щоб дізнатись про наступні публічні лекції.





Якщо Ви бажаєте дізнатись більше про освітні проекти Андрія Мацоли, стати їх учасником або допомогти в їх реалізації як волонтер, будь ласка, авторизуйтесь на сайті через соціальну мережу Facebook

Повернутися до проекту
Освітні проекти