Олексій Кресін прочитав в КПБА курс лекцій "Правові моделі Української державності XVII - XVIII ст. у договорах із східноєвропейськими державами"

16:12 21.12.2018 Освітні проекти
2766

20 грудня 2018р. у Київській православній богословській академії (КПБА) відбулася остання в цьому році відкрита лекція в рамках проекту "Публічний лекторій" - спільної ініціативи КПБА та Громадського дослідницького інституту «Відповідальне суспільство».

Завершальну лекцію курсу «Правові моделі Української державності XVII - XVIII ст. у договорах із східноєвропейськими державами» прочитав доктор юридичних наук, старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України Олексій Веніамінович Кресін.

Цього разу доповідач говорив про традицію договорів Війська Запорозького з царським урядом та Кримським ханством. Блискучий, детальний виклад Олексія Кресіна не залишив байдужим жодного слухача.



Цікава лекція Олексія Кресіна викликала щире зацікавлення і ряд запитань у присутніх на лекції студентів, викладачів Київської православної богословської академії, а також гостей публічного лекторію.




Проект відкритої освітньої програми «Публічний лекторій» є спільною ініціативою КПБА та створеного Андрієм Мацолою Громадського дослідницького інституту «Відповідальне суспільство», що має два основні завдання – з одного боку, залучення до прочитання лекцій студентам КПБА провідних науковців або визнаних експертів зі світських навчальних закладів та інституцій; з другого боку – «Публічний лекторій» надає безкоштовну можливість кожній людині прослухати публічну лекцію, а також ознайомитись з діяльністю Київської православної богословської академії.


Повернутися до проекту
Освітні проекти