Виклад Олександра Палія «У боротьбі за автокефалію Української церкви у 1917-1920 роках» розпочав лекторій в КПБА

00:11 29.11.2017 Освітні проекти
1548

1 грудня 2017 року в актовій залі Київської православної богословської академії відбулася відкрита публічна лекція історика та політолога Олександра Палія «У боротьбі за автокефалію Української церкви у 1917-1920 роках».

У вступному слові ректор Академії Митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній наголосив на важливості таких освітніх заходів як для студентів та викладачів Академії, так і всіх зацікавлених осіб. Адже вони створюють додатковий майданчик для діалогу між світськими і духовними особами, що сприятиме їх зближенню і кращому взаємному розумінню.

Метою таких відкритих лекцій є ширше і всебічне відкриття духовного та інтелектуального потенціалу Академії для українського суспільства. Програма відкритих публічних лекцій опирається на традиції святителя Петра Могили та його послідовників, які піднімали освітній і духовний рівень держави.


Участь в лекції взяв також перший проректор прот. Олександр Трофимлюк, декан богословського факультету Олександр Мирончук, викладачі, аспіранти і студенти КПБА.


Тема виявилась актуальною з огляду на видимі історичні паралелі з нинішньою політичною ситуацією і викликала жваве зацікавлення слухачів. Після лекції вони активно ставили запитання, а на завершення отримали в подарунок книги Олександра Палія "25 перемог України" та "Кроткий курс історії України".

Лекція Олександра Палія в 26-у річницю Референдуму за Незалежність розпочала цикл відкритих та безкоштовних викладів з гуманітарних наук «Публічний лекторій», який є спільним проектом Київської православної богословської академії та Громадського дослідницького інституту «Відповідальне суспільство».

У майбутньому до таких лекцій будуть залучатися провідні науковці та фахівці з різних дисциплін. Слідкуйте за анонсами на нашому сайті, щоб дізнатись про наступні публічні лекції.

Повернутися до проекту
Освітні проекти