Голова меценатської ради "Митрополичого фонду Православної Церкви України" взяв участь в зустрічі з Державним секретарем США

Під час першого візиту делегації Православної Церкви України до США відбулася зустріч з Державним секретарем США Майклом Помпео.

У зустрічі взяли участь Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, Посол з особливих доручень з питань релігійної свободи Семюел Браунбек, Заступник помічника державного секретаря Джордж Кент, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій та Голова меценатської ради «Митрополичого Фонду Православної Церкви України» Андрій Мацола.

Держсекретар Помпео висловив занепокоєння щодо зловживань проти свободи віросповідання в окупованому Росією Криму та підконтрольних Росії частинах Донбасу. Він висловив сподівання на «дипломатичне вирішення конфлікту, спричиненого Росією на Сході України, який триває вже шостий рік, підкреслюючи необхідність загоєння ран війни та сприяння єдності».

Державний секретар також підкреслив, що США захищали і будуть захищати право кожної людини на свободу віросповідання та можливість молитися відповідно до свого вибору.

Повернутися до проекту
Відродження духовної спадщини